Dit is groep 3-4

groep3 4

In groep 3/4 vinden we het belangrijk dat iedereen zichzelf mag zijn en zich daarbij veilig voelt in de groep. We leren dat verschillend zijn niet erg is en we leren hoe we met deze verschillen omgaan.

In de ochtend staan de lees-, reken- en spellingvakken centraal. Ook is er ruimte voor beweging tussendoor d.m.v. energizers. In de middag is het spelenderwijs verwerken van de aangeboden stof. Ook de klassikale vakken zoals verkeer, natuur en de creatieve vakken komen dan aan de orde.

In groep 3 staat het leren lezen centraal. Iedere week worden er nieuwe letters aangeboden waarmee de kinderen steeds meer woorden kunnen lezen. We zien dat ons klankenbord steeds voller komt te hangen!

In groep 4 werken de kinderen aan hun eigen leerdoelen op hun eigen tablet. De kinderen zien hun eigen groei en weten waar ze nog mee kunnen oefenen of waar ze nog extra hulp bij nodig hebben.

Praktische informatie:

  • Gymnastiek

Wij gymmen op woensdag van 9.30 - 10.15 en op vrijdag van 11.15 - 12.00. We verwachten dat de kinderen op deze dag een gymbroek, gymshirt of gympakje en gymschoenen bij zich hebben.

Op de even weken vervalt de gymles op woensdag en gaan wij zwemmen. De kinderen nemen een zwembroek of bikini/badpak mee en een handdoek.

  • Pauze

Onze kleine pauze is van 10.15 tot 10.30 en onze lunchpauze is van 12.00 tot 12.30. De kinderen nemen zelf iets te drinken en eten mee. Op woensdag, donderdag en vrijdag krijgen de kinderen een stukje fruit van school. Dit zijn de fruitdagen.

  • Huiswerk

De kinderen van groep 3 krijgen iedere week een bladzijde uit het rijtjesboek mee naar huis. Hierin staan woorden met de aangeleerde letters van dat thema. Door dit thuis te oefenen met uw kind worden de aangeleerde letters goed herhaald en bevordert dit de leesontwikkeling.

In groep 4 krijgen de kinderen iedere week een spellingsblad mee naar huis. Hierop staan woorden met de spellingcategorie├źn van dat thema. Door deze woorden te lezen en te schrijven, oefenen ze welke regels bij de categorie passen.

kruismindelenplus