Dit is groep 4-6

download

Dit jaar hebben wij de groepen 4 en 6 gecombineerd als één groep. Sfeer en veiligheid staan bij ons hoog aan het lijstje. We leren dat verschillend zijn niet erg is en we leren hoe we met deze verschillen omgaan.

In de ochtend staan de lees-, reken- en spellingvakken centraal. Ook is er ruimte voor beweging tussendoor d.m.v. Energizers.

In de middag werken we groeps-doorbrekend aan de wereldoriëntatie- en creatieve vakken. Hiervoor gebruiken we de methode ‘Alles in 1’. De kinderen werken hierbij thematisch vanuit de vakken; aardrijkskunde, natuur, geschiedenis, techniek en Engels. Hierbij werken we groep-doorbrekend samen met de andere groepen.

In zowel groep 4 als groep 6 werken de kinderen aan hun eigen leerdoelen op hun eigen tablet. De kinderen zien hun eigen groei en weten waar ze nog mee kunnen oefenen of waar ze nog extra hulp bij nodig hebben.

Praktische informatie:

Gymnastiek

Wij gymmen op woensdag en vrijdag. Om de week gaat groep 4 op woensdag zwemmen en vervalt de gymles voor deze groep. Groep 6 sluit dan aan bij een andere groep. 

Huiswerk

Iedere week krijgen de kinderen de woordenlijsten van de taaltoets mee naar huis. Uit deze lijst kiezen zij 7 woorden (groep 4 kiest er 5) waar ze een zin mee vormen. Uiterlijk de volgende maandag nemen zij dit mee naar school.

kruismindelenplus